BUDJET-SOLIQ SIYOSATINING IQTISODIY MOHIYATI VA DAVLAT MOLIYA TIZIMIDAGI O‘RNI - Xabibullayev Yaxyobek,; Sotvoldiyev Alisher, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  budjet-soliq  siyosatining  iqtisodiy  mohiyati, uning davlat moliya tizimidagi o‘rni hamda mamlakat iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Maqolada budjet va soliq mexanizmlarining o‘zaro bog‘liqligi, davlatning fiskal  siyosatini  amalga  oshirishdagi  ahamiyati  hamda  iqtisodiy  barqarorlikni ta’minlashdagi roli tahlil qilingan. Maqolada budjet-soliq siyosatining daromadlarni qayta  taqsimlash,  investitsion  faollikni  rag‘batlantirish  va  ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni tartibga solishdagi funksiyalari ko‘rib chiqilgan.