RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUDJET-SOLIQ SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘NALISHLARI - Xabibullayev Yaxyobek,; Sotvoldiyev Alisher, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.    Ushbu  maqolada  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida  budjet-soliq siyosatini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Maqolada  davlat moliyasini boshqarishda raqamli texnologiyalarning ahamiyati, soliq ma’murchiligini raqamlashtirish  jarayonlari,  elektron  budjet  tizimlari  hamda  fiskal  siyosat samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, budjet daromadlarini shakllantirish  va  xarajatlarni  boshqarishda  zamonaviy  axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari ko‘rib chiqilgan.