TARBIYA JARAYONIDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI ORQALI TARBIYAVIY LOYIHALARNI TASHKIL ETISH - TOSHPULATOVA BARCHINOY,; ISMOILOV BEHRUZ ISROILOVICH, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annatatsiya:  Ushbu maqoladan maqsad yuqori sinf o’quvchilarida axborot- kommunikatsiya  vositalaridan  samarali  foydalanishning  tarbiyaviy  asoslarini shakllantirishdan  iborat.  Hozirgi  globallashayotgan  davrni  axborot  vositalarisiz tassavvur  qilish  qiyin,  shu  bilanm  birga  bu  malumotlarning  ishonchligi  va  axborot texnologiyalaridan maqsadli foydalanish muhim vazifa. Bu vazifani esa pedagoglar o’z zimasiga  olmoqdalari  zarur,  yuqori  sinflarda  axborot-  kommunikatsiya texnologiyalaridan  tarbiyaviy  va  ta’limiy  maqsadga  yo’naltirishni  o’z  zimalariga olishlari  zarur.  O’quvchilarni  loyihaviy  ishlarga  jalb  qilishda  sun’iy  intellekt vositalaridan maqsadli foydalanishlari uchun ularga amaliy ishlarni amalga oshirish maqsadga muofiq.