QASHQADARYO VOHASI BXSR TARKIBIDA: ISTIQLOLCHILIK HARAKATLARI (1920–1924) - Raimov Dilshod Haitmurod o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  1920–1924-yillarda  Qashqadaryo  vohasining Buxoro Xalq Sovet Respublikasi (BXSR) tarkibidagi siyosiy, ijtimoiy va harbiy holati hamda vohada yuz bergan istiqlolchilik harakatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sovet hokimiyatining o‘rnatilishi, mahalliy aholining unga munosabati, milliy ozodlik uchun kurashgan  qo‘rboshilar  faoliyati  va  istiqlolchilik  harakatlarining  tarixiy  ahamiyati yoritilgan.  Shuningdek,  ushbu  harakatlarning  mintaqa  taraqqiyoti  hamda  milliy davlatchilik g‘oyalarining shakllanishidagi o‘rni ochib berilgan.