QIZIQMACHOQLARNING JANRIY TABIATI - Nurmatova Madina Fayzullo qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  bolalar  folkloriga  oid  bo‘lgan qiziqmachoqlarning  janr  xususiyatlari,  kattalar  tomonidan  bolalarga  qanday maqsadda  aytilishi,  ijro  uslublari,  shuningdek,  boshqa  xalqlar  og‘zaki  ijodida nomlanishi, o‘rganilishi muhokama qilinadi. Darhaqiqat, o‘zbek folklorshunosligida qiziqmachoqlarning  yozib  olinishi  tarixi,  nashr  ettirilishi  masalalari  tadqiq  ostiga olingan.