METHODOLOGY OF APPLYING INNOVATIVE PEDAGOGICAL TECHNOLOGIES IN DEVELOPING STUDENTS' CHEMICAL THINKING IN HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS - Muzaffar Saminjonovich Maqsudov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish metodikasi tadqiq etilgan. Kimyo fanini o‘qitishda an’anaviy usullardan voz kechib, interaktiv va raqamli  texnologiyalarni  joriy  etish  talabalarning  mustaqil  fikrlashi,  tahliliy ko‘nikmalari  va  amaliy  kompetensiyalarini  oshirishga  xizmat  qiladi.  Maqolada muammoli  ta’lim,  loyiha  usuli  va  kompyuter  modellashtirish  dasturlarining samaradorligi ko‘rib chiqilgan hamda o‘quv jarayonini tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.