THE EFFECTIVENESS OF PROBLEM-BASED LEARNING AND CASE- STUDY METHODS IN DEVELOPING CHEMICAL THINKING: AN EXPERIMENTAL STUDY - Muzaffar Saminjonovich Maqsudov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kimyoviy tafakkurni shakllantirishda muammoli ta’lim va keys-stadi metodlarining samaradorligi eksperimental tadqiqot asosida tahlil qilingan. Oliy ta’lim muassasalarida kimyo fanlarini o‘qitish samaradorligini oshirish maqsadida  tashkil  etilgan  tajriba-sinov  ishlari  talabalarning  tahliliy  fikrlashi, muammolarni mustaqil hal etish ko‘nikmalari va nazariy bilimlarni amaliyotga tatbiq etish  darajasini  aniqlashga  qaratilgan.  Tadqiqot  natijalari  interaktiv  metodlarning an’anaviy  ta’lim  shakllariga  nisbatan  talabalarda  tizimli  mantiqiy  fikrlashni rivojlantirishdagi  yuqori  intellektual  salohiyatini  va  metodik  afzalliklarini  ko‘rsatib beradi.