NUTQ TERAPIYASINING MULTIMODAL YONDASHUV TUSHUNCHASINING MAZMUN MOHIYATI - Ahmadjonova Mahliyo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  nutq  terapiyasining  multimodal  yondashuvi tushunchasi, uning nazariy asoslari hamda amaliy ahamiyati yoritilgan. Multimodal yondashuv nutq buzilishlarini bartaraf etishda eshitish, ko‘rish, kinestetik, raqamli va kommunikativ  vositalardan  kompleks  foydalanishga  asoslanadi.  Tadqiqotda  ushbu yondashuvning bolalar va kattalarda nutq rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashdagi o‘rni, terapiya  samaradorligini  oshirishdagi  imkoniyatlari  hamda  zamonaviy  logopedik amaliyotdagi ahamiyati tahlil qilingan.