XALQARO HUQUQNING ASOSIY TAMOYILLARI VA ULARNING BMT USTAVIDAGI AKS ETISHI - Sobirjonova Saida Sarvar qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xalqaro  huquqning  asosiy  tamoyillari  va ularning  Birlashgan  Millatlar  Tashkiloti  (BMT)  Ustavidagi  huquqiy  ifodasi  tahlil qilinadi. Xususan, davlatlar suveren tengligi, kuch ishlatmaslik yoki kuch bilan tahdid qilmaslik, nizolarni tinch yo‘l bilan hal etish, xalqaro majburiyatlarni vijdonan bajarish hamda xalqlarning o‘z taqdirini o‘zi belgilash prinsiplari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu  tamoyillarning  xalqaro  huquq  tizimidagi  o‘rni  va  zamonaviy  xalqaro munosabatlardagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi.