SUN’IY INTELLEKTNING STOMATOLOGIYADA QO‘LLANILISH SOHALARI VA UNING SAMARADORLIGINI O‘RGANISH - Abdurahmonov Abdulazizjon,; Baxtiyorov Asilbek,; Bobomurodova Dilnoza Turdiqulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  tezis  sun'iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining stomatologiyadagi  qo‘llanilish  sohalari  va  ularning  samaradorligini  tahlil  qilishga bag‘ishlangan. SI diagnostika aniqligini oshirish, davolash rejalarini shaxsiylashtirish va  bemorlar  bilan  muloqotni  yaxshilash  orqali  raqamli  stomatologiyani  tubdan o‘zgartirmoqda.  Tadqiqot  natijalari  SI  algoritmlarining  kariesni  aniqlashda  inson stomatologlariga  nisbatan  yuqori  aniqlik  ko‘rsatishini,  ortodontik  davolashni rejalashtirishda samaradorligini va bemorlarning jalb qilinishini oshirishini ko‘rsatadi. Ushbu tezis SI ning afzalliklari, cheklovlari va kelajakdagi istiqbollarini muhokama qiladi.