MOSH NAVLARINING DUKKAK UZUNLIGIGA EKISH MUDDATLARINING TA’SIRINI O’RGANISH - Babadjanova Nadira Madiyarovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Dukkak  uzunligi  mosh  ekinlarida  hosildorlikning  muhim ko’rsatkichlaridan  biri,  shuningdek  ekish  muddatlari  xam  o’simlikning  o’sishi, rivojlanishi  va  hosildorligiga  ta’sir  qiladi.Tajribada  moshning  Durdona  va  Radost navlari  3  takrorlanishda,  3  xil  muddatda:  Aprel  oyining  uchinchi  dekadasi,  May oyining  birinchi  va  ikkinchi  dakadalarida  asosiy  ekin  sifatida  ekilgan.  Xar  bir variantdan 10tadan dukkak uzunliklari o’lchanib, o’rtacha ko’rsatkichlar solishtirilgan. Dastlabki  natijalarga  ko’ra  Durdona  navida  Aprelni  uchinchi  dekadasida  ekilgan namunalarda dukkak uzunligi eng yuqori 9.92 sm bo’lgan, eng past ko’rsatkich 8.10sm Radost navida Mayning birinchi dekadasida ekilganda kuzatilgan.