MASOFAVIY TA’LIMDA SAMARALI MULOQOT TEXNOLOGIYALARI - Olimov Temur Hasanovich,; Atayev San’at Xojinazarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya Mazkur ilmiy maqolada masofaviy taʼlim jarayonida qoʼllanadigan muloqot texnologiyalarining taʼlim samaradorligiga taʼsiri batafsil yoritilgan. Sinxron va  asinxron  muloqot  vositalarining  pedagogik  imkoniyatlari,  ularning  afzalliklari hamda  qoʼllanilish  shartlari  tahlil  qilinadi.  Pedagogik  faoliyatning  samaradorligini taʼminlashdagi  muloqot  sifatining  oʼrni,  oʼqituvchining  raqamli  kompetensiyasi  va pedagogik  mahoratining  ahamiyati  asoslab  beriladi.  Shuningdek,  zamonaviy masofaviy  taʼlim  sharoitida  innovatsion  raqamli  vositalar,  video  konferensiya platformalari  va  LMS  tizimlarining  ahamiyati  ochib  beriladi.  Maqola  natijalari masofaviy taʼlim jarayonini takomillashtirish va muloqot samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.