YUZNING O'RTA SOHASIDAGI KENG NUQSONLARNI YOPISHDA KOMBINATSIYALANGAN PLASTIKA USULLARINING KLINIK SAMARADORLIGI - Donoboyev Sh.B.; Ganiev A.A.; Egamberdiyev S.K. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya  Ushbu  maqolada  yuzning  o'rta  sohasidagi  keng  intraoperatsion nuqsonlarni  (>  2  sm²)  yopishda  kombinatsiyalangan  plastika  usullarining  klinik natijalari tahlil qilingan.  2020–2024  yillar  oralig'ida klinikada davolangan 86 nafar bemor retrospektiv va prospektiv usullarda o'rganilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, nuqson xususiyatlarini hisobga olgan holda tanlangan kombinatsiyalangan yondashuv asoratlar darajasini 64,3% ga kamaytiradi, estetik qoniqarlilik indeksini esa 78,4% ga oshiradi (p