SPORTCHI TALABALARNING JISMONIY SIFATLARINI TARBIYALASH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Ch.B.Axmadova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  tezis  sportchi  talabalarning  jismoniy  sifatlarini  (kuch,  tezkorlik, chidamlilik, egiluvchanlik va chaqqonlik) tarbiyalashning nazariy va amaliy asoslarini o'rganishga  bag'ishlangan.  Tadqiqot  davomida  jismoniy  tarbiya  va  sport mashg'ulotlarini oqilona tashkil etish yo'llari tahlil qilingan. Olingan natijalar sportchi talabalarning  jismoniy  tayyorgarligini  oshirishda  zamonaviy  yondashuvlardan samarali foydalanish imkonini beradi.