ISMOIL G‘ASPIRALI IJODIY FAOLIYATINING JADIDCHILIK ADABIYOTIDAGI O‘RNI - Sadirova Parizoda Botir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ma’rifatparvar,  jonkuyar  adib  Ismoilbek G‘aspiralining  adabiy  faoliyati,  uning  jadidchilik  adabiyotidagi  o‘rni  va  ahamiyati masalalariga  to‘xtalib  o‘tilgan.  Ijodkorning  “Turkiston  sayohatlari”  asari  tahlilga tortilgan.