10 kV ELEKTR TARMOQLARIDA ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH VA TEXNIK YO‘QOTISHLARNI KAMAYTIRISH YO‘LLARI - Bahrom Bobomurodov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  tezisda  10  kV  elektr  taqsimlash  tarmoqlarida  energiya samaradorligini  oshirish  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Elektr  energiyasini  uzatish  va taqsimlash jarayonida yuzaga keladigan texnik yo‘qotishlarning asosiy sabablari tahlil qilinib,  ularni  kamaytirish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar  berilgan.  Shuningdek,  elektr tarmoqlarini  rekonstruksiya  qilish  va  zamonaviy  texnologiyalarni  joriy  etishning afzalliklari yoritilgan.