IQTISODIY JARAYONLARNI PROGNOZLASHDA KORRELYATSION- REGRESSION TAHLIL USULLARINING AHAMIYATI VA AMALIY QO‘LLANILISHI - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation:  Ushbu  maqolada  iqtisodiy  jarayonlarni  prognozlashda korrelyatsion-regression  tahlil  usullarining  ahamiyati  va  amaliy  qo‘llanilishi  tahlil qilinadi.  Ushbu  usullar  yordamida  iqtisodiy  ko‘rsatkichlar  o‘rtasidagi  bog‘lanishlar aniqlanadi va prognozlar tuziladi.