MUSIQA O`QITUVCHISI VA UNING PEDAGOGIK JAMOADAGI MAVQEI - Mo’ydinov Jahongir Qahramanjanovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  musiqa  oʻqituvchisining  zamonaviy  taʼlim tizimidagi kasbiy faoliyati, pedagogik jamoadagi ijtimoiy-pedagogik mavqei hamda taʼlim  jarayonidagi  funksional  vazifalari  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  etilgan. Shuningdek,  musiqa  oʻqituvchisining  oʻquvchilarning  maʼnaviy-axloqiy,  estetik  va badiiy  tafakkurini  rivojlantirishdagi  oʻrni,  pedagogik  hamkorlikni  tashkil  etishdagi kompetensiyalari  hamda  innovatsion  pedagogik  texnologiyalar  asosida  faoliyat yuritish  masalalari  yoritilgan.  Maqolada  pedagogik  jamoada  sogʻlom  psixologik muhitni shakllantirish, oʻqituvchilar oʻrtasida samarali kommunikativ munosabatlarni rivojlantirish  hamda  taʼlim  sifati  va  samaradorligini  oshirishda  musiqa oʻqituvchisining  kasbiy  mahorati  muhim  omil  sifatida  asoslab  berilgan.  Tadqiqot davomida pedagogik kuzatish, tahlil va umumlashtirish metodlaridan foydalanilgan.