GLOBAL IQLIM O'ZGARISHI SHAROITIDA EKOLOGIK BARQARORLIKNI TA'MINLASH VA "YASHIL IQTISODIYOT" STRATEGIYALARI - Ashurov I., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada global iqlim o'zgarishining ekologik va iqtisodiy  tizimlarga  ta'siri,  issiqxona  effektining  mexanizmlari  va  biosfera barqarorligini  saqlash  muammolari  ikki  tilda  tizimli  yoritilgan.  Tadqiqotda  iqlim dinamikasini modellashtirish prinsiplari va barqaror rivojlanish ko'rsatkichlari empirik tahlil qilingan.