MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA'MINLASHDA INFLATSIYAVIY PROGNOZLASHTIRISH VA MONETAR SIYOSAT USULLARI - Ashurov I., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada makroiqtisodiy muvozanat, inflatsiyaning kelib  chiqish  sabablari  va  turlari,  pul-kredit  siyosatining  inflatsiyani  jilovlashdagi mexanizmlari ikki tilda batafsil yoritilgan. Tadqiqotda Fisher tenglamasi va monetar siyosat samaradorligi tahlil etilgan.