GLOBAL RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA KIBERXAVFSIZLIK MUAMMOLARI VA AXBOROT TIZIMLARINI HIMOYA QILISH STRATEGIYALARI - Ashurov I (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Zamonaviy  raqamli  iqtisodiyot  va  global  raqamlashtirish sharoitida  kiberxavfsizlikni  ta'minlash  muammolari,  kiberhujumlarning  turlari  va axborot  tizimlarini  himoya  qilish  mexanizmlari  ikki  tilda  tizimli  tahlil  qilingan. Maqolada kiberxavf-xatarlarni baholashning matematik modellari ko'rsatilgan.