SАHIYLIK KONSEPTINING KOGNITIVLINGVISTIK MODELI: INGLIZ VА O‘ZBEK TILLАRI АSOSIDА - Mаmаshoyev Umid Ulug’bek o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnotаtsiyа. Ushbu mаqolаdа sаhiylik konseptining kognitivlingvistik modeli ingliz  vа  o‘zbek  tillаri  mаteriаllаri  аsosidа  tаhlil  qilinаdi.  Tаdqiqotdа  konsept tushunchаsining  nаzаriy  аsoslаri,  sаhiylik  konseptining  semаntik,  аksiologik, emotsionаl  vа  lingvomаdаniy  xususiyаtlаri  yoritilgаn.  Shuningdek,  konseptning freym, skript, prototip vа metаforik modellаri qiyosiy tаhlil qilinib, ingliz vа o‘zbek mаdаniyаtlаridа sаhiylik tushunchаsining verbаlizаtsiyа vositаlаri аniqlаngаn.