BILISH JARAYONLARI VA ULARNING INSON HAYOTIDAGI AHAMIYATI - Haqnazarova Sevara G'ofurovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bilish  jarayonlarining  psixologik  mohiyati, ularning inson faoliyatidagi o‘rni hamda shaxs rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. Sezgi,  idrok,  diqqat,  xotira,  tafakkur  va  xayolning  o‘zaro  bog‘liqligi  tahlil  qilinib, ta’lim-tarbiya jarayonidagi roli ochib berilgan.