GIPERAKTIV BOLALAR BILAN ISHLASH MEZONLARI - Musayeva Latofat Qodirnazarovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  diqqat  yetishmasligi  va  giperaktivlik  sindromi (DYGS) mavjud bo‘lgan bolalar bilan ishlashning pedagogik va psixologik mezonlari tizimli  ravishda  yoritilgan.  Giperaktiv  bolalarning  neorofiziologik  va  xulq-atvor xususiyatlari, ularning ijtimoiy-pedagogik muhitga moslashishidagi qiyinchiliklar va bu  muammolarni  korreksiya  qilishda  qo‘llaniladigan  zamonaviy  metodikalar  tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada ota-onalar va pedagoglar uchun bolaning ta’limiy va emotsional  adaptatsiya  jarayonini  yengillashtiruvchi,  ilmiy  asoslangan  amaliy mezonlar va tavsiyalar majmuasi ishlab chiqilgan.