AUTIZM VA SDVG BOLARLAR BILAN ISHLASHDA PSIXOLOG VA OTA-ONANING RO'RLI - Musayeva Latofat Qodirnazarovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  autizm  spektri  buzilishi  hamda  diqqat yetishmasligi  va  giperaktivlik  sindromi  aniqlangan  bolalarni  ijtimoiy-pedagogik reabilitatsiya  qilishda  psixolog  va  ota-onaning  o‘rni  hamda  o‘zaro  hamkorlik mezonlari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Bunday  bolalarning  neorofiziologik  va kommunikativ o‘ziga xosliklari, sensor integratsiya muammolari hamda ularni bartaraf etishda  oilaviy  mikromuhitning  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada psixologik  korreksiya  jarayonida  ota-onalarning  kompetentligini  oshirish  va maktabgacha  hamda  maktab  ta’limiga  moslashish  (adaptatsiya)  samaradorligini ta'minlovchi amaliy strategiyalar taklif etilgan.