HAVO YETKAZIB BERUVCHI VENTILYATORLARNING ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - RAVSHANOV ILHOMJON (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  havo  yetkazib  beruvchi  ventilyatorlarning  energiya samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Ventilyatsiya tizimlarida energiya sarfini  kamaytirish,  zamonaviy  boshqaruv  usullaridan  foydalanish,  aerodinamik yo‘qotishlarni  kamaytirish  va  yuqori  samaradorlikka  ega  elektr  dvigatellarini qo‘llashning afzalliklari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ventilyatorlarning ishlash  rejimini  optimallashtirish  orqali  elektr  energiyasi  sarfini  sezilarli  darajada kamaytirish mumkin.