HAVO YETKAZIB BERUVCHI VENTILYATORLARNING ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH MASALALARI. - ILHOMJON RAVSHANOV (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  tezisda  havo  yetkazib  beruvchi  ventilyatorlarning  energiya samaradorligini  oshirishning  zamonaviy  usullari  tahlil  qilingan.  Ventilyatsiya tizimlarida  elektr  energiyasi  sarfini  kamaytirish,  yuqori  samaradorlikka  ega  elektr dvigatellaridan foydalanish, chastota o‘zgartirgichlarni qo‘llash va avtomatlashtirilgan boshqaruv  tizimlarini  joriy  etishning  afzalliklari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari energiya  tejamkor  texnologiyalarni  qo‘llash  ventilyatorlarning  ekspluatatsion xarajatlarini kamaytirishi va tizimning umumiy samaradorligini oshirishini ko‘rsatadi.