HAVO YETKAZIB BERUVCHI RADIAL VENTILYATORLARNING ENERGIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI - Ravshanov Ilhomjon Zohidovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada  sanoat  korxonalarida  keng  qo‘llaniladigan  havo  yetkazib  beruvchi radial ventilyatorlarning energiya samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Ventilyatorlarning  elektr  energiyasi  iste'moliga  ta'sir  etuvchi  asosiy  omillar o‘rganilgan hamda energiya tejamkor texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.  Chastota  o‘zgartirgichlardan  foydalanish,  elektr  yuritmalarni modernizatsiya  qilish  va  aerodinamik  qarshiliklarni  kamaytirish  orqali  energiya tejamkorligiga  erishish  usullari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  zamonaviy boshqaruv tizimlarini joriy etish ventilyatorlarning energiya sarfini sezilarli darajada kamaytirishga imkon beradi.