TALABALARNING RAQAMLI KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Karimov Tolmosbek Xolmo’min oʻgʻli; Bekturdiyev G’anisher Muzaffar o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  zamonaviy  ta'lim  tizimida  talabalarning  raqamli kompetensiyalarini  rivojlantirishning  pedagogik  asoslari,  nazariy-metodologik yondashuvlari  va  amaliy  usullari  keng  qamrovli  tarzda  tahlil  etilgan.  Raqamli kompetensiya  tushunchasi,  uning  tarkibiy  qismlari,  rivojlantirish  modellari  va pedagogik strategiyalari mukammal o'rganilgan. Xalqaro tajriba va O'zbekiston ta'lim tizimidagi so'nggi islohatlari kontekstida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta'lim muassasalari o'qituvchilari va metodistlari uchun bevosita amaliy ahamiyat kasb etadi.