IQTISODIY TA'LIMDA MULTIMEDIA VOSITALARIDAN FOYDALANISH METODIKASI - Karimov Tolmosbek Xolmo'min o'g'li; Baxtiyorov Sarvar Oybek óg'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  iqtisodiy  ta'lim  jarayonida  multimedia  vositalarini  qo'llash metodikasi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Video darsliklar, interaktiv simulyatsiyalar, infografika  va  virtual  muhit  texnologiyalarini  o'qitish  amaliyotiga  joriy  etishning nazariy  asoslari  hamda  pedagogik  shartlari  ko'rib  chiqilgan.  Empirik  tadqiqot natijalari  va  xalqaro  statistika  ma'lumotlari  asosida  multimedia  vositalarining talabalar  o'quv  ko'rsatkichlariga  ta'siri  isbotlangan.  Maqolada  iqtisodiyot  fanlari bo'yicha  multimedia  asosidagi  darslarni  loyihalash  bosqichlari,  ularni  baholash mezonlari va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.