BULUTLI TEXNOLOGIYALARNING TALIMDAGI IMKONIYATLARI - Karimov Tolmosbek Xolmo’min oʻgʻli,; Mardonov Mo’sinjon Mamurjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish Bugungi  raqamli  davrida  ta'lim  tizimi  tez  suratlarda  o'zgarmoqda.  Bulutli texnologiyalar  (Cloud  Computing)  bu  o'zgarishlarga  yangi  imkoniyatlar  bilan kelmoqda.  Bulutli  texnologiyalar  orqali  talabalar  va  o'qituvchilar  hamma  joydan, hamma vaqtdan foydalanishga qodir bo'lgan turli xil ta'lim resurslariga kirish imkoni topmoqdalar. Bu  maqolada  bulutli  texnologiyalarning  ta'lim  sohasi  uchun  qanday imkoniyatlar berishi va ularning ta'lim jarayonida qanday foydalanilishini yoritamiz.