BA’ZI TRIGONOMETRIK TENGLAMALARNI YECHISH USULLARI - Shukurova Firuza Karimovna,; To'xtayeva Sohiba Yoqubovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  trigonometrik  tenglamalarni  yechishning  asosiy  va  keng qo‘llaniladigan usullari batafsil tahlil qilinadi. Trigonometrik tenglamalar matematik analizning muhim bo‘limi bo‘lib, ular sinus, kosinus va tangens funksiyalari orqali ifodalanadi. Ushbu tenglamalar fizika, mexanika, elektr texnikasi, signal nazariyasi va muhandislik  sohalarida  keng  qo‘llaniladi.  Tadqiqotda  trigonometrik  identiklardan foydalanish,  almashtirish  usuli,  ko‘paytuvchilarga  ajratish,  grafik  usul  va  umumiy yechim formulalari misollar orqali ko‘rsatib berilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, trigonometrik tenglamalarni yechishda eng samarali yondashuv  ularni  standart  ko‘rinishga  keltirish  va  mos  algebraik  usullardan foydalanish hisoblanadi.