KUN MAVZUSI: YOSHLAR ORASIDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH MAS’ULIYATI - Javlonbek ABDUMALIKOV, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Zamonaviy dunyoda sun’iy intellekt inson hayotining deyarli barcha sohalariga kirib  keldi.  Ta’lim,  tibbiyot,  biznes,  san’at  va  hatto  kundalik  muloqotda  ham  bu texnologiyalardan keng foydalanilmoqda. Ayniqsa, yoshlar bu jarayonning eng faol ishtirokchilariga  aylangan.  Ammo  texnologiyaning  rivojlanishi  bilan  birga,  undan foydalanish mas’uliyati ham ortib bormoqda. Sun’iy intellekt nafaqat imkoniyat, balki ehtiyotkorlik va ongli yondashuvni talab qiladigan vositadir. Bugungi kunda talabalar SI  yordamida  tezkor  ma’lumot  olish,  matn  yozish,  tarjima  qilish  va  murakkab masalalarni  yechishda  foydalanmoqda.  Bu  esa  vaqtni  tejash  va  samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi. Biroq, shu bilan birga, bilimni “tayyor holda olish” odatga aylanib qolsa, bu yoshlarning ijodiy  va tanqidiy fikrlashiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin.