ASAKA TUMANIDA MAHALLIY BUDJET BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA IQTISODIY OMILLAR TA’SIRI - To‘xtabaev Abdurashid Tursunovich,; Ibragimov Omadjon Oybek o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Asaka  tumanida  mahalliy  budjet  barqarorligini ta’minlashda iqtisodiy  omillarning  ta’siri tahlil qilingan.  Maqolada  mahalliy  budjet daromadlari va xarajatlarining shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy iqtisodiy jarayonlar, jumladan  hududiy  iqtisodiy  faollik,  soliq  tushumlari  dinamikasi,  kichik  biznes  va xususiy  sektorning  rivojlanish  darajasi  hamda  investitsion  muhitning  holati o‘rganilgan.  Maqolada  budjet  barqarorligini  mustahkamlashda  iqtisodiy  o‘sish sur’atlari  va  ishlab  chiqarish  salohiyatining  o‘rni  alohida  tahlil  qilingan.  Maqolada Asaka  tumani  misolida  mahalliy  budjet  daromadlarini  oshirish  va  xarajatlar samaradorligini ta’minlashga qaratilgan amaliy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.