MAHALLIY BUDJETNI SHAKLLANTIRISHDA KICHIK BIZNES VA XUSUSIY SEKTORNING O‘RNI - To‘xtabaev Abdurashid Tursunovich,; Ibragimov Omadjon Oybek o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy budjetni shakllantirish jarayonida kichik biznes va xususiy sektorning o‘rni hamda ularning iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada kichik biznes subyektlarining hududiy iqtisodiyotdagi ulushi, ularning soliq tushumlarini  shakllantirishdagi  roli  va  budjet  daromadlarining  barqarorligiga  ta’siri yoritilgan.  Maqolada  xususiy  sektor  rivojlanishi  bilan  mahalliy  budjet  daromadlari o‘rtasidagi  o‘zaro  bog‘liqlik  hamda  ushbu  jarayonga  ta’sir  etuvchi  asosiy  iqtisodiy omillar ko‘rib chiqilgan.