MAHALLIY BUDJETDA SHAFFOFLIK VA OCHIQLIKNI TA’MINLASH MEXANIZMLARI - To‘xtabaev Abdurashid Tursunovich,; Ibragimov Omadjon Oybek o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  mahalliy  budjetda  shaffoflik  va  ochiqlikni ta’minlash  mexanizmlari,  ularning  amaliy  ahamiyati  hamda  moliyaviy  boshqaruv tizimidagi  roli  tahlil  qilingan.  Mahalliy  budjet  jarayonida  jamoatchilik  nazoratini kuchaytirish,  budjet  mablag‘larining  shakllanishi  va  sarflanishi  bo‘yicha  ochiq ma’lumotlar  bazasini  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Maqolada  raqamli texnologiyalar va elektron platformalarning budjet shaffofligini ta’minlashdagi o‘rni ham ko‘rib chiqilgan.