TOVAR VA XIZMAT KO‘RSATISH BELGILARINI XALQARO RO‘YXATGA OLISH JARAYONIDA MADRID KELISHUVI VA PROTOKOLINING O’RNI - Nurmatova Asal Doniyor qizi,,; Zokirboboyeva Diyora Bahodir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  Ushbu  tezisda  tovar  belgilarini  xalqaro  ro‘yxatdan  o‘tkazishda Madrid  tizimining  ahamiyati  ko‘rib  chiqilgan.  Xususan  Jahon  intellektual  mulk tashkiloti  tomonidan  boshqariladigan  Madrid  kelishuvi  va  protokolining  mazmuni, ularning o‘ziga xos jihatlari hamda amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek ushbu hujjatlarning o‘zaro farqli tomonlari, afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinib, tovar belgilarini bir nechta davlatlarda ro‘yxatdan o‘tkazish jarayonini soddalashtirishdagi o‘rni ochib berilgan.