JURNALIST SURISHTIRUVIDA AXBOROT IZLASHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - G‘aniyeva Mehrangiz (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya Ushbu  maqolada  jurnalistika  janrlari  ichida  eng  murakkab  va  mas’uliyatli yo‘nalish  hisoblangan  jurnalist  surishtiruvida  axborot  izlash,  to‘plash  va  manbalar bilan ishlashning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Muallif surishtiruv jarayonida foydalaniladigan manbalarni tasniflab, ochiq va yashirin ma’lumotlar bazasi, rasmiy idoralar  hamda  guvohlar  bilan  ishlash  strategiyalarini  yoritib  beradi.  Maqolada jurnalist  surishtiruvining  bosqichlari  (rejalashtirish,  dalillar  bazasini  shakllantirish, huquqiy  ekspertiza  va  h.k.)  va  hujjatlarning  haqqoniyligini  tekshirish  mezonlari batafsil ko‘rsatilgan. Shuningdek, AQShning mashhur "Boston Globe" gazetasidagi ("Spotlight" jamoasi) tarixiy surishtiruv jarayoni misolida faktlarni tizimlashtirish va zanjirli tahlil uslublarining amaliy ahamiyati ochib berilgan.