BEVOSITA VA BILVOSITA LARNI BUXGALTERIYA HISOBIDA AKS ETTIRISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Norboyev Bobomurod Abduraim o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  bevosita  va  bilvosita  soliqlarni  buxgalteriya hisobida  aks  ettirishning  o‘ziga  xos  uslubiy  va  amaliy  jihatlari  tadqiq  etilgan. O‘zbekiston  Respublikasi  soliq  tizimidagi  so‘nggi  islohotlar  sharoitida  soliq majburiyatlarini hisobga olish, hisobvaraqlar rejasidagi bog‘lanishlar (debit/kredit) va moliyaviy  hisobotdagi  o‘zgarishlar  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijasida  soliqlarni hisoblash  va  to‘lash  jarayonlarini  raqamlashtirish  hamda  buxgalteriya  hisobini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.