O’TKIR HOSHIMOVNING “DUNYONING ISHLARI” ASARINI O’QIB… - Saidova Dildora (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O’.  Hoshimovning  “Dunyoning  ishlari”  asari olgan uumuminsoniy g‘oyalar misolida talqin qilinadi. Ijodkorning badiiy  mahorati uning  asarlari  tahlili  orqali  aks  ettiriladi.  O‘zbekcha  nutqning  rivojlanish  darajasi belgilanadi.  O‘zbek  adabiyoti  darslarida  adabiy  asarlarni  o‘rganishdan  maqsad o‘zbekning ruhiyatini anglatish orqali o‘quvchining ma’naviy dunyosini boyitishdan  iboratdir. “Dunyoning ishlari” asarini yana qo’limga oldim. O’qidim… Angladim…. Yig’ladim…      Asar  haqida  to’lqinlab,soatlab,asarni  qaytadan  kashf  etib  gapirish mumkin.  Asarning  bahosini  esa  S.Ahmad  berib  bo’lgan:    «O‘tkir  Hoshimovning “Dunyoning ishlari” asarini qissa emas doston dеb atashni istar edim.