O‘TKIR HOSHIMOV IJODIDA URUSH MAVZUSINING YORITILISHI - Ismoilova Sevinch (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘tkir  Hoshimovning  hayoti  va  ijodi, yozuvchining  mehnat  faoliyati  haqida  ma’lumotlar  berilgan.  Shu  bilan  birga, yozuvchining  badiiy  mahorati,  ijodiy  yo‘li  va  adibning  yozgan  asarlarida  urush mavzusining  yoritilishi  haqida  batafsil  ma’lumotlar  berilgan.  Adibning  urush mavzusida  yozilgan  asarlarida  inson  va  davr  munosabati  tahlil  qilinadi.  O‘tkir Hoshimovning yozgan asarlari yuzasidan adabiyotshunos olimlarning fikrlari bayon etiladi.