G‘AFUR G‘ULOMNING BADIIY MAHORATI (“MENING O‘G‘RIGINA BOLAM” HIKOYASI MISOLIDA) - Boyqobilova Marjona O‘ktam qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mohir so‘z san’atkori, iste’dodli adib shoir va  akademik  G‘afur  G‘ulom  ijodi  hamda  “Mening  o‘g‘rigina  bolam”  hikoyasining badiiy-estetik g‘oyalari, asarda keltirilgan obrazlar tahlil qilinadi. Asarning zamon va makonda  moslashishi,  davr  bilan  hamnafasligi,  hozirgi  zamon  va  kelajak  avlodlar hayoti uchun dolzarbligi o‘rganildi.