BUGUNGI ADABIY JARAYONDA NASR: ISAJON SULTON IJODI VA ASARLARI - Yoʻldosheva Mahliyo Choriyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  zamonaviy  o‘zbek  adabiyotida  muhim  o‘rin egallayotgan nasr yo‘nalishining o‘ziga xos jihatlari hamda ushbu jarayonda Isajon Sulton ijodining ahamiyati tahlil etiladi. Adib asarlarida insonning ichki kechinmalari, ma’naviy  kamolotga  intilishi,  jamiyat  hayotida  uchraydigan  axloqiy  va  ijtimoiy masalalar badiiy jihatdan teran yoritilgan. Tadqiqot davomida yozuvchining hikoya va romanlarida  namoyon  bo‘ladigan  uslubiy  xususiyatlar,  ramziy  obrazlar,  falsafiy qarashlar  hamda  postmodernistik  talqin  elementlari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek, Isajon  Sulton  ijodi  bugungi  o‘zbek  nasrining  taraqqiyot  tamoyillari  va  badiiy izlanishlari bilan uzviy bog‘liq holda baholanadi.