BO'LAJAK TASVIRIY SANAT O'QITUVCHILARINING KASBIY-ESTETIK TAYYORGARLIGIGA QO'YILADIGAN ZAMONAVIY PARADIGMALARNING TAHLILI - Ziyotova Umida Otabek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo'lajak tasviriy san'at o'qituvchilarining kasbiy-estetik tayyorgarligini shakllantirishga qaratilgan zamonaviy paradigmalarning tahlili berilgan. Pedagogik ta'limning bugungi kun talablaridan kelib chiqqan holda, mazkur tayyorgarlikning  muhimligini  va  unga  qo'yiladigan  yangicha  yondashuvlarni  ko'rib chiqish tadqiqotning asosiy maqsadi hisoblanadi. Turli ilmiy-metodik manbalar tahlili asosida kasbiy-estetik tayyorgarlikning nazariy va amaliy jihatlari ochib beriladi.