OʻZBEKISTONDA INSON HUQUQLARINI HIMOYA QILISHNING KONSTITUTSIYAVIY KAFOLATLARI - Joldasov Islambek (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida inson huquqlari va erkinliklarini  himoya  qilishning  konstitutsiyaviy  kafolatlari  tahlil  qilinadi.  Inson huquqlarining  oliy  qadriyat  sifatida  eʼtirof  etilishi,  davlat  organlarining  ushbu huquqlarni  taʼminlashdagi  vazifalari,  sud  hokimiyatining  mustaqilligi  hamda fuqarolarning  qonuniy  manfaatlarini  himoya  qilish  mexanizmlari  yoritilgan. Shuningdek,  inson  huquqlarini  taʼminlash  borasida  amalga  oshirilayotgan islohotlarning ahamiyati ochib berilgan.