GENERATIV SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA INDIVIDUAL TA’LIM TRAYEKTORIYASINI SHAKLLANTIRISH MODELI - Choriyev Rajabali Jo’rayevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Maqola generativ sun'iy intellekt (SI) asosida individual ta'lim trayektoriyasini shakllantirish modelini taqdim etadi. Ta'lim jarayonida har bir o'quvchining o'ziga xos ehtiyojlari  va  qobiliyatlarini  hisobga  olish,  zamonaviy  ta'lim  tizimining  muhim jihatlaridan biridir. Generativ SI texnologiyalari yordamida o'quvchilarning individual ma'lumotlari,  o'z-o'zini  baholash  natijalari  va  o'qituvchilarning  tavsiyalari  asosida shaxsiylashtirilgan ta'lim yo'nalishlari yaratiladi. Ushbu model, o'quvchilarning ta'lim jarayonida faol ishtirokini oshirish, ularning motivatsiyasini kuchaytirish va natijalarni yaxshilashga  qaratilgan.  Maqola,  generativ  SI  imkoniyatlaridan  foydalanish  orqali individual  ta'lim  trayektoriyalarini  yaratish  jarayonini,  shuningdek,  bu  jarayonning ta'lim sifatiga ta'sirini muhokama qiladi.