SUN'IY INTELLEKT: TEXNIK TIZIMLARNI AVTOMATLASHTIRISH YO'NALISHIDAGI IMKONIYATLAR - Orifjonova Komola Dilshod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola sun'iy intellektning texnik tizimlarni avtomatlashtirish sohasidagi imkoniyatlarini  tahlil  qilishga  bag'ishlangan.  Zamonaviy  sanoat  va  texnologiya rivojlanishi  tezlashib  borayotgan  bir  davrda,  sun'iy  intellekt  (SI)  asosida  qurilgan avtomatlashtirish tizimlari ishlab chiqarish, energetika, transport va kommunikatsiya sohalarida  inqilobiy  o'zgarishlarni  amalga  oshirmoqda.  Maqolada  mashinaviy o'rganish,  chuqur  o'rganish  va  kompyuter  ko'rishi  texnologiyalarining  sanoat jarayonlarini  optimallashtirish, nosozliklarni  oldindan  aniqlash  va  resurslarni  tejash borasidagi  amaliy  qo'llanmalari  ko'rib  chiqiladi.  Bundan  tashqari,  SI  yordamida amalga oshiriladigan prediktiv texnik xizmat ko'rsatish, robotlashtirilgan jarayonlarni boshqarish va aqlli sensor tarmoqlari kabi ilg'or yo'nalishlar tahlil qilinadi.