“BOBURNOMA”DA TURKIY XALQLARNING ETNOMADANIY HAYOTI VA AN’ANALARI TASVIRI - Akmalova Nozigul, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida  aks  etgan  turkiy  xalqlarning  etnomadaniy  hayoti,  urf-odatlari  va  an’analari tahlil  qilinadi.  Asarda  xalqning  moddiy  va  ma’naviy  madaniyati,  yashash  muhiti hamda  etnik  xususiyatlari  haqida  berilgan  ma’lumotlarning  ilmiy  ahamiyati  ochib beriladi.