OILAVIY TARBIYA USLUBLARINING BOLALAR EMPATIYASI RIVOJIGA TA’SIRI - Ishchanova Fazilat Shamurotovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda oilaviy tarbiya uslublarining bolalarda empatiya, ya’ni boshqalarning his-tuyg‘ularini tushunish, ularga hamdardlik bildirish va ijtimoiy munosabatlarni to‘g‘ri yo‘lga qo‘yish qobiliyatining shakllanishiga ta’siri yoritilgan. Ota-onalarning farzandga bo‘lgan munosabati, muloqot madaniyati va tarbiya uslubi bolaning hissiy-intellektual rivojlanishida muhim omil ekanligi tahlil qilingan.