KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARNING QIZIQISH VA QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISH - Doʻsmuradova Zarifa Irnazarovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  kichik  maktab  yoshidagi  o‘quvchilarning  qiziqish  va qobiliyatlarini  aniqlashning  psixologik  usullari  hamda  ularning  shaxsiy rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. Boshlang‘ich ta’lim davri bolalarning individual xususiyatlari, qiziqishlari va iste’dodlarini aniqlash uchun eng muhim bosqichlardan biri hisoblanadi. Maqolada kuzatish, suhbat, psixologik diagnostika, testlar va ijodiy faoliyat orqali bolalarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash usullari tahlil qilingan.